El govern igualadí ha evitat la celebració de la segona edició del Mercat Ecològic, amb la qual cosa ha satisfet les queixes del comerç local. La Cooperativa Naturalment, promotora de la idea que es va estrenar el 8 de maig passat, ha lamentat que l'Ajuntament "ens ha retirat el suport que ens havia donat des del primer dia". El govern en va permetre la primera edició perdonant el pagament de les taxes per ocupació de via pública. El regidor de Via Pública igualadí, Xavier Figueres, explica que l'Ajuntament s'ha cenyit a la legislació per evitar una "competència deslleial" amb els comerços igualadins a Cal Font, al centre de la ciutat.

Figueres assenyala que "quan ens van demanar el permís per a la primera edició, se'ns va parlar d'una fira de contacte entre elaboradors, però el que vam veure al final va ser que era un mercat". L'equip de govern considera que "aquest tipus d'activitat ja té un recinte habilitat, el mercat municipal de la Masuca. Haurien de traslladar-l'hi, el que és inadmissible és que els botiguers i comerciants que paguen taxes es trobin amb una competència a l'espai més cèntric de la ciutat".

"Ens van demanar un espai per promoure els productes de cultiu ecològic" detalla Figueres, però "no era així i els vam donar l'opció que busquessin aixopluc en una entitat de la ciutat, i tindrien permís, com ha passat amb altres activitats". Assum Andrés, una de les integrants que formen la cooperativa, comenta que "hem parlat amb la UBIC, però en cap moment no hi han volgut col·laborar" i, així, "ha estat impossible tenir el permís de l'Ajuntament".

La cooperativa argumenta, per la seva part, que la seva activitat "ni té cap afany de lucre ni és competència directa dels comerciants igualadins".

La filosofia del Mercat Ecològic és "reunir el màxim de gent possible i oferir uns productes dins uns paràmetres de sostenibilitat". Andrés recalca que "és una iniciativa per donar-nos a conèixer, som anoiencs que fem productes ecològics. No rebem cap subvenció de l'Ajuntament i tota la propaganda que vam emetre va pagar-se amb diners de les nostres butxaques".