L'Ajuntament d'Esparreguera iniciarà el setembre vinent diverses actuacions relacionades amb la gestió dels residus. D'una banda, es construiran dues zones més de contenidors soterrats, de cinc contenidors cadascuna, al carrer de Sant Joan i a la plaça de Catalunya, al barri de la Plana. El consistori també farà obres a l'edifici de la deixalleria municipal, que s'enderrocarà i se'n rehabilitaran parcialment les oficines.

Pel que fa als contenidors soterrats, tindran un cost total de 23.082 euros. Segons el regidor d'Urbanisme i tinent alcalde de l'Ajuntament d'Esparreguera, Iñaki Andrés, "es construiran dos grups més de contenidors, tot i que en referència a un dels grups estem negociant amb les veïns de la zona quin és el lloc més idoni del carrer de Sant Joan per col·locar-los". El consistori esparreguerí es mostra molt content amb els contenidors soterrats perquè hi ha hagut un gran augment de la recollida selectiva, degut en una gran part a la instal·lació d'aquests contenidors en diverses zones de la població.

D'altra banda, les obres de reforma de l'edifici de la deixalleria municipal tindran un cost de 49.500 euros. Aquests treballs també començaran el mes de setembre vinent, i consistiran a "enderrocar i reconstruir l'edifici principal perquè té un problema estructural i s'ha de fer tot nou, segons ha informat l'alcaldessa d'Esparreguera, Francesca Fosalba. Pel que fa a l'edifici d'oficines de la deixalleria, finalment se n'haurà de rehabilitar només una part.

Obres subvencionades

El cost total d'aquestes obres en matèria mediambiental és de prop de 72.600 euros. Els treballs són finançats per mitjà del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), del qual l'Ajuntament d'Esparreguera ha rebut uns ajuts totals de 2,3 milions d'euros, que al mateix temps han generat gairebé 250 llocs de treball, molts dels quals a persones desocupades del sector de la construcció i que estan empadronats al municipi.