El consistori d'Olesa de Montserrat contractarà els propers dies una empresa que s'encarregarà de netejar els grafits i les pintades que hi ha per tot el municipi. La intenció de l'Ajuntament és que una part de la primera fase es pugui fer abans de Nadal i consistiria en un treball intensiu de neteja durant 15 dies tant en espais públics com privats, sempre que l'Ajuntament disposi del consentiment dels propietaris. Un cop fet el treball intensiu d'eliminació de grafits, l'empresa farà unes tasques de neteja un o dos cops cada setmana de les pintades que es vagin fent o segons les necessitats que hi hagi.

Segons fonts del consistori, "el nombre de pintades al municipi és excessiu i dóna una mala imatge, ja que estan repartides pertot arreu". De fet, per a molts olesans els grafits i les pintades són un problema perquè no només afecten la via pública, sinó també la propietat privada i tot tipus de mobiliari urbà, especialment els parcs públics. Recentment, l'AMPA de les Escolàpies d'Olesa es va queixar de l'aparició d'unes pintades obscenes a la seva façana. Sobre aquest fet, el regidor responsable de la campanya L'Art no Taka, Jaume Monné, va explicar que s'ha mantingut una reunió entre el consistori olesà i l'escola per explicar en quina situació es troba la contractació de l'empresa de neteja específica de les pintades. Per a Monné, "el nombre de pintades a Olesa és molt elevat i tant l'Ajuntament com molts ciutadans estan esperant aquesta contractació amb impaciència".

Amb l'esperada contractació de l'empresa de neteja, el consistori espera poder eradicar, amb la combinació de la sensibilització, la vigilància policial i l'empresa, la proliferació de pintades i grafits a les façanes del municipi.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat va posar a concurs públic la contractació d'una empresa especialitzada per netejar els grafits, al qual es van presentar quatre empreses diferents i que es va declarar nul per un error en les candidatures. Aquest és el motiu pel qual aquesta adjudicació i l'inici de la neteja s'ha demorat fins ara. Per combatre les pintades indiscriminades, el consistori va engegar la campanya L'Art no TaKa, un projecte en el qual diferents regidories han treballat conjuntament per tal d'aconseguir una Olesa lliure de pintades que embruten l'entorn i que malmeten les façanes i el mobiliari urbà. També s'han fet xerrades informatives a les escoles i s'han repartit 10.000 díptics in- formatius. Per al regidor, aquesta campanya de sensibilització va ser satisfactòria, però s'hau- ria d'haver acompanyat de la immediata contractació de l'empresa de neteja.