L'Ajuntament de Vilanova del Camí està implantant noves mesures en la mobilitat del municipi. Es tracta de la segona fase del projecte de mobilitat que va engegar el consistori la primavera del 2009. Les mesures que entren en funcionament inclouen la fi de l'estacionament quinzenal, que passarà a ser fix, i el canvi de sentit de circulació en diversos carrers.

El consistori s'ha adreçat per escrit als veïns de les zones afectades, unes 2.000 llars, per informar-los dels detalls de les modificacions. La implantació del nou tipus d'estacionament, que posa fi a la rotació, anirà acompanyat del canvi de sentit de la circulació dels carrers Bruc, Molí i el tram de Santa Llúcia entre els carrers Sant Josep i Tarragona, que fins ara era de doble sentit. Els canvis han comportat també la instal·lació de nova senyalització vertical, a més d'eliminar o traslladar una part del material existent, que havia quedat obsolet.

El regidor de la Via Pública de Vilanova del Camí, Antonio Cano (PSC), explica que el projecte de mobilitat es basa en el concepte de "prioritat invertida", és a dir, "que els vianants adquireixen prioritat de pas respecte als vehicles".

A més dels treballs de les tasques de senyalització, s'han situat als voltants de l'escola Marta Mata dues places d'aparcament per a bus escolar i altres de reservats per a càrrega i descàrrega. Aquestes places les podran utilitzar els pares en el moment de deixar els infants al centre escolar.