En el cinquè butlletí que ha editat el grup Òdenaoberta, cor- responent a aquest mes de gener, l'entitat opositora a l'Ajuntament, governat pel PSC, i vinculada a la formació de CDC local, s'explica que en el POUM "s'han catalogat masies que són habitatges, i al revés".

Segons el col·lectiu, aquests "errors" en els documents del POUM odenenc són una evidència que els edificis i els immobles "s'han classificat des d'un despatx", sense haver tingut cap contacte amb "els particulars ni haver visitat el territori". Segons els representants d'Òdenaoberta, això és la punta de l'iceberg, ja que hi ha "més d'un centenar de masies i habitatges i una vuitantena de granges i coberts que no figuren correctament" en el document del pla urbanístic.

Els integrants del grup opositor han fet un treball de visita "masia per masia", en el qual han constatat que les masies situades en la reserva de sòl per al futur aeroport corporatiu "sí que són incloses en el document; en canvi, les que hi ha ubicades a la zona industrial", on hi ha prevista la instal·lació del Consorci de la Zona Franca, no hi surten, "excepte un habitatge".

Una de les causes que denuncia Òdenaoberta com a probables és que no estan descrites perquè "es preveu un canvi d'ús" en una àrea que passarà d'ús rústic a urbà o industrial.