La llista dels ecosocialistes la tanquen alguns dels grans noms de la història del PSUC i ICV a la comarca: Josep Maria Dàvila, Xavier Badia i Maribel Nogué. Mateu, de 52 anys i que va començar el seu periple polític el 1999, els considera els seus "padrins".

Un dels que van parlar abans de Montserrat Mateu va ser Xavier Badia, amb qui Aymamí es va aliar el 1992 perquè fos per primera vegada alcalde i amb qui el 1999 va impulsar el projecte polític de l'Entesa. Badia assegura que "no hem tingut problemes a l'hora de confeccionar la llista, malgrat els temps que corren".

Precisament, el tercer lloc a la llista l'ocuparà el fill de Badia, Francesc, una de les cares noves de la llista. Aquesta primera llista del segle sense Entesa, segons el president comarcal, Eusebi Alonso, significa que "el món ha canviat. Era el moment que ICV proposés idees pròpies. L'Entesa ha estat un instrument molt útil durant aquests 12 anys".

Alonso confia que no es bipolaritzin les eleccions ni que Aymamí s'atribueixi tota la feina d'una dotzena d'anys. "Totes les polítiques mediambientals d'aquest temps han estat molt influïdes per ICV" comenta. També remarca els canvis en educació "en una ciutat on l'escola concertada té molta força". Mateu, per la seva banda, està segura que almenys es mantindran els dos edils.