Cal Carner serà l'escenari els tres propers dies de la fira biennal del sector paperer, MaqPaper. Fira d'Igualada ha organitzat aquesta cita per setena vegada i ha assolit un nombre rècord d'inscripcions d'empreses i estands: 163 firmes i 60 expositors. Pere Carles, president de l'entitat, constata que "tot el sector s'ha volgut abocar en la fira". MaqPaper té un bon nombre d'empreses catalanes i algunes d'anoienques amb centenars d'anys al darrere, però es destaquen les patents europees que hi han fet cap, representades per les seves filials estatals.

Aquest és el cas de CELPAP Equipos, l'estand de la qual representa diverses marques internacionals. Un dels seus representants, Samuel Portel, explica que "a les fires no s'hi va exactament a vendre, ni s'hi assoleix un gran volum de negoci, però és crucial per a qualsevol empresa fer acte de presència i recordar que, malgrat la crisi, estem fent feina, que som al mercat".

Malgrat la conjuntura econòmica, Portel constata que "cada cop hi ha més oferta i també més competència. Els nostres compradors exigeixen tecnologia i que puguin optimitzar la seva maquinària ja adquirida". CELPAP representa a la fira diverses empreses que venen equips que s'ocupen de determinats processos de la producció. Portel explica que la demanda "ha canviat i ara té un especial relleu la que ve de la Xina i Indonèsia".

Una altra delegació ibèrica de firmes estrangeres és BTG. El seus representants comenten que "les nostres màquines controlen la consistència del producte" i actualment "ja tenim una cartera de clients feta". És un altre dels casos en què l'empresa -de capital anglès- té les seus de producció al nord d'Europa, però té una filial a l'estat i subministra el material de fabricació a les papereres del nostre país. El seu representant, José Borrell, considera aquesta fira com "una bona oportunitat de donar a conèixer la nostra instrumentació i tecnologia".