El consistori espera que les obres de rehabilitació del refugi de la Tossa de Montbui s'hagin finalitzat totalment l'estiu vinent, per tal que aquest edifici pugui acollir una oficina de turisme i un restaurant a l'interior.

Des de l'Ajuntament han informat que els treballs de reforma a hores d'ara van al ritme previst i que en breu el consorci que gestiona la Tossa licitarà el servei de restauració, el qual s'espera que entri en funcionament a final d'estiu. Segons ha explicat el tècnic municipal Pere Peñas, "la intenció és que l'espai comenci a utilitzar-se tan aviat com sigui possible, i això seria ben entrat l'estiu, ja que ara s'haurà d'iniciar el període en què els interessats a gestionar el futur espai es presentin al concurs públic" Peñas ha afegit que amb aquest projecte de reforma el consistori vol potenciar aquest espai al sud de la Conca d'Òdena, per convertir-lo en un mirador d'una bona part de la comarca.

Els treballs que s'hi han fet els darrers anys han estat una reforma integral de l'edifici que hi ha al costat de l'ermita. S'ha millorat l'espai en general, els accessos i la senyalització, ja que hi ha les restes preromàniques més important de la Conca. Tot això s'està fent en previsió per atreure visitants a un espai que en el passat estava molt deteriorat i que any rere any acull l'Aplec del Roser de la Tossa de Montbui, semblant a la festa major, i que consisteix en un seguit d'activitats culturals a l'entorn de l'ermita. De fet, tot aquest espai és gestionat per la Fundació Privada de la Tossa de Montbui.

D'altra banda, ahir va celebrar-se l'Aplec del Roser, és a dir, la festa religiosa, on es beneeix el terme municipal de Montbui des dels quatre punts cardinals per tal de protegir els seus habitants i procurar que hi hagi unes bones collites. Les activitats d'ahir al matí van consistir en un esmorzar popular a la plaça del Castell, una ballada de sardanes i la missa solemne a càrrec de mossèn Josep Maria Pujol, amb l'acompanyament de la coral Si fa Sol. A la sortida, les Majorales del Roser van repartir entre tot el públic roses beneïdes. Els gegants, timbalers i grallers de Santa Margarida de Montbui van cloure l'aplec.