El Gremi de Blanquers d'Igualada manté l'empenta fins i tot en l'actual conjuntura econòmica, gràcies a la confecció de productes de luxe. Unes 30 empreses i gairebé mil treballadors funcionen al voltant del curs del Rec, on s'estructura el conegut barri dels adobers. Les marques internacionals i nacionals més importants de productes de luxe, com Armani, Christian Dior, Hermès, Louis Vuitton, Prada, Gucci, Versace i Loewe, compren a Igualada una gran part de la seva pell per confeccionar els seus complements de moda exclusius. Una confirmació del bon estat de salut de la indústria de cuir a Igualada.

L'any passat, els adobers van generar noves contractacions. Pendents de la possibilitat d'un trasllat a un espai urbà on puguin ampliar la superfície d'indústries, el gremi ha calculat que en aquestes condicions hi hauria la demanda suficient per ampliar el 30% els llocs de treball.

De fet, els adobers igualadins consideren que l'adquisició dels seus productes per aquestes firmes constata que "el nostre producte és un referent mundial per la seva qualitat". Aquestes firmes es proveeixen de la pell adobada per les empreses del Gremi de Blanquers d'Igualada per confeccionar articles de luxe, un mercat que, malgrat la crisi econòmica mundial, continua tenint un alt grau de demanda.

Articles com cinturons, bosses, carteres, moneders, portafolis, maletes de pell, necessers i altres articles de viatge i papereria d'alta gamma passen pels processos de qualitat d'aquestes empreses. El gremi considera un bon senyal que "tot i passar auditories molt exigents per tal de garantir la màxima qualitat, aquestes grans empreses confien en la pell igualadina". L'especialització i la tecnificació dels blanquers igualadins poden oferir una àmplia varietat de gravats, colors i acabats diferents tant en plena flor, ant o serratge, que permeten donar el senyal d'identitat exclusiva que requereix cadascuna de les marques.