"Farem un esforç per dismi-nuir els costos i la càrrega política d'aquest Ajuntament, i primer de tot serà la supressió dels càrrecs de confiança", explica Marc Castells, en el seu primer dia exercint les funcions d'alcalde. El convergent també va delimitar les diferents responsabilitats en el cartipàs municipal. Després de l'alcalde, Josep Miserachs (UDC) serà l'home fort del govern, com a primer tinent d'alcalde. A més, tindrà a les mans una superregidoria amb Obres, Serveis, Medi Ambient i Promoció Cultural.

Els altres pesos pesants de l'Ajuntament tenen diferents procedències. La independent Àngels Chacón es queda la segona tinença d'alcaldia i Promoció Econòmica, en una cartera que reu-neix també les àrees de Comerç, Ocupació i Turisme. El republicà Joan Torras, tercer tinent d'alcalde, portarà els Serveis Socials. La quarta tinença d'alcaldia serà per al responsable d'Hisenda i Contractació, Jordi Segura (CDC).

Figures independents, de CDC i d'Unió, es reparteixen altres àrees clau. El democratacristià Jordi Batalla serà regidor de Governació i Protecció Civil; el convergent Jordi Pont, molt proper al nou alcalde, serà a càrrec d'Urbanisme, un àmbit gens fàcil a les portes d'un nou POUM. La independent Imma Soteras serà la responsable de les Relacions Institucionals, el Protocol i la Comunicació.

Àrees definides

Entre els altres noms del cartipàs, professionals sense filiació política com Anna Bacardit, directora acadèmica de l'Escola d'Enginyeria, rebran precisament la regidoria més vinculada al seu àmbit, Ensenyament. És una de les quatre dones que estaran al govern municipal i la tercera que és independent.

A més de les esmentades Bacardit, Chacón i Soteras, hi ha Rosa Plassa (UDC), al consistori des del 2001 i que portarà l'àrea d'Esports. Una àrea que al darrer govern d'Aymamí es va vincular a Joventut, que ara passa a mans del jove Joan Requesens (ERC). Fermí Capdevila (CDC) portarà Salut i Sanitat.