Marc Castells (CiU) farà d'alcalde pràcticament sense sortir de casa. Té l'ajuntament a menys de dos minuts a peu, i caminant és com va arribar a la porta de la que des d'ahir és la seva segona casa. De fet, té més a prop l'ajuntament que no pas el Consell Comarcal, on encara és president en funcions.

Quan va posar els peus a la Plaça, encara no eren les 9 del matí i va concedir-se una estona per reunir-se amb dos homes de pes del nou govern (Josep Miserachs i Jordi Pont) en una terrassa. L'esperava una jornada llarga, en què l'equip va prendre les decisions sobre el cartipàs municipal i en què Castells i la seva gent van prendre possessió dels seus despatxos.

Remenant el cafè amb Josep Miserachs i Jordi Pont van anar comentant la jugada. Se'ls van anar afegint Joan Torras, Àngels Chacón i -finalment- Jordi Segura. Tots tres, nous tinents d'alcalde amb Miserachs. A la Plaça, van saludar cordialment un dels membres de l'equip de govern que ha deixat l'alcaldia fa uns dies, Antoni Pàmies, que fins fa poc era el membre del consistori que tenia la residència més a prop de l'ajuntament. Pàmies i Pont van parlar molt animadament: són passat i present de la regidoria d'Urbanisme.

Cap a 1/4 de 10 del matí, entraven tots junts a l'edifici de l'ajuntament. Els esperava una matinal moguda. En primer lloc, amb la reunió que va tenir amb una part del seu equip de govern a la sala de comissions. Allà, es va començar a desgranar l'organigrama del nou govern igualadí. Castells, mentrestant, va aprofitar un moment per anar a saludar els integrants de la secretaria, amb qui ja ha avançat temes les darreres setmanes. Tant Jordi Aymamí, l'anterior alcalde, com Marc Castells, en els contactes que van tenir, van parlar d'una transició que es faria en termes modèlics.

Va tenir temps per tastar la solitud del despatx d'alcalde. Ja hi va entrar dissabte com a alcalde, ja s'hi va fer les fotos, però ahir la seva presència ja havia deixat de banda bona part de les emocions de la presa de possessió. Aquí va poder tornar a veure les fotos amb la seva esposa, Gemma, i els seus dos fills. De fet, ja les hi va posar dissabte.

El nou alcalde va anar fent, després de la trobada a la sala de comissions, un recorregut pels diferents departaments de la casa, on es va donar a conèixer personalment. En la major part dels casos, es va posar al dia i va tenir converses informals amb els diferents empleats.

Sobre les seves primeres hores de treball com a nou alcalde d'Igualada, Marc Castells va explicar que "ha estat un matí molt intens. Per començar, els membres de l'equip hem pres possessió dels nostres respectius despatxos, hem pogut parlar amb els treballadors i treballadores de la casa".

L'alcalde detallava que "ja tenim el cartipàs municipal establert i ara estarem dues setmanes distri- buint i organitzant l'Ajuntament". "Hem pogut copsar a grans trets la situació de les diferents àrees de l'Ajuntament, dels temes que hi ha sobre la taula i els diferents temes de futur", explicava Castells. Considerava que havia estat un matí profitós i "la valoració és satisfactòria i positiva".