Joan Paül Udina, de CiU, va engegar ahir la seva etapa com a nou alcalde d´Esparreguera amb nombroses reunions al seu despatx. Udina, durant tot el matí va obrir les portes del seu despatx, per trobar-se amb l´extinent d´alcalde Iñaki Andrés i amb l´ex-alcaldessa Francesca Fosalba, per fer el traspàs de poders i veure l´estat d´alguns temes relacionats amb el poble. El nou batlle esparreguerí també va reunir-se amb el secretari i l´interventor per fer una valoració inicial de l´estat de l´Ajuntament.

De fet, ahir al matí l´alcalde d´Esparreguera va fer una presa de contacte amb les tasques habituals del seu nou càrrec, a les quals es van afegir la creació d´una nova adreça de correu electrònic i l´atenció constant al telèfon (quina feinada té per aprendre totes les extensions telefòniques!).

La jornada matinal és intensa, però la de tarda no s´espera més tranquil·la. Ha fet govern, però només amb els regidors de CiU no es pot tirar endavant la corporació. Urgeix un pacte i en això dedicarà les primers tardes: «intentarem formar un govern sòlid, ja que ara només som quatre regidors de CiU. Durant els propers trenta dies els matins els dedicaré a fer d´alcalde i les tardes a formar govern en no haver aconseguit fer pactes previs», ha dit Udina. Tot i veure´s una mica desbordat per la nova situació, Udina se sent responsable del càrrec i afirma que els tres regidors del seu partit i ell mateix aniran atenent tots els fronts mentre no hi hagi un govern més ampli.

Udina ha explicat que els dos fronts que avui urgeixen més a Esparreguera són la piscina d´estiu i les festes, «per això Jordi Mestres ha fet visita d´obres per veure quan es podrà obrir la zona de bany, i Núria Valldeperas s´ha trobat amb el tècnic de festes. La festa major i Sant Joan són a la vora i ens hem trobat amb coses que estan en l´aire».

Pel que fa a la dedicació, Udina confia poder mantenir la seva activitat com a empresari. «Quan tingui el govern fet, la feina d´alcalde intentaré que quedi limitada als matins, per dedicar les tardes a la meva empresa, si és que no hi ha cap situació urgent al consistori o cap acte. Confio en la plantilla de prop de 400 treballadors de l´Ajuntament, si no funciona així és que les coses no van bé».

Udina, tot i conèixer la majoria dels treballadors municipals, va presentar-se per fer-los saber que és el nou alcalde. «El fet de conèixer molta gent que treballa a l´Ajuntament és un avantatge. Molts són de la meva generació, aquests no em veuran com un intrús. Els propers dies faré una visita a les persones que treballen en dependències repartides pel poble». Previsions del batlle.