Una setmana després de proclamar-se alcalde d'Igualada, Marc Castells assegura que el seu equip de treball ha descobert "algunes partides pressupostàries que ja s'han exhaurit" i que hi ha "certes dinàmiques que cal canviar per optimitzar els recursos de l'Ajuntament". Aquestes serien, segons les paraules de Castells, les primeres impressions que el nou equip de govern municipal ha tingut pocs dies després d'accedir al consistori igualadí. Tot i així, Castells demana paciència per conèixer "l'estat real de l'Ajuntament" i les primeres mesures que es duran a terme: "tot just fa quatre dies que som a l'Ajuntament", va justificar-se.

Segons Castells, aquests primers dies de govern estan servint per "conèixer la situació real de l'Ajuntament d'Igualada. En àmbit personal, el traspàs de l'anterior govern va ser fantàstic, però en àmbit executiu, es va fer sense gaire entusiasme. És ara quan estem fent el traspàs veritable, ja que encara avui no coneixem l'estat real de l'Ajuntament", va afirmar l'alcalde, que això sí, va voler destacar l'"excel·lent predisposició del personal de l'Ajuntament". Segons el nou alcalde, aquestes primeres anàlisis han descobert aquestes partides pressupostàries que ja estarien esgotades i que caldrà aplicar certes mesures per "optimitzar els recursos de la institució", defensa Castells.

En tot cas, el nou alcalde va demanar paciència i va assegurar que anunciaran els resultats de l'auditoria de gestió "en el moment adient. Volem ser el màxim de transparents", va assegurar.

1.300 botifarres

Castells va fer aquestes declaracions en una visita al Mercat de la Masuca d'Igualada, que ahir va celebrar una botifarrada popular per als seus clients. Castells va estar acompanyat per les dues persones que s'encarregaran de gestionar i promocionar el mercat municipal igualadí, Josep Miserachs, nou regidor d'Obres, Serveis, Medi Ambient i Promoció Cultural, i Àngels Chacón, regidora de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç i Turisme.

Els tres representats polítics i un miler de persones van poder gaudir d'aquesta jornada, que es va fer a l'exterior de la Masuca i que va ser organitzada per l'Associació de Botiguers. En total, es van repartir 1.300 racions (una llesca de pa amb tomàquet, botifarra i vi).