El nou Consell Rector del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) decidirà en la reunió de la seva constitució, demà, l'aplicació de les mesures d'ajust que va deixar sobre la taula l'anterior gerent de l'Hospital d'Igualada, Olga Pané. Entre aquestes mesures, els sindicats han alertat de la proposta de fer un expedient de regulació d'ocupació que afectaria 40 persones. Fonts sindicals preparen mobilitzacions de protesta per aquestes mesures d'ajustament.

El nou Consell Rector, que subs-titueix el que presidia l'alcalde anterior d'Igualada, Jordi Aymamí (PSC), estarà configurat per sis membres del CatSalut, tres de l'Ajuntament d'Igualada i un del Consell Comarcal. A l'agenda, els integrants de la reunió tindran una altra important decisió sobre la taula, triar el nou gerent del CSA que rellevi Olga Pané, que tot just va deixar el càrrec la setmana passada.

UGT i CCOO han anunciat que preparen mobilitzacions de cara a fer explícit el seu rebuig a aquesta mesura. Severiano Durán, secretari general de CCOO a l'Anoia, considera que l'ERO sumat a altres mesures, "que ja s'han posat en marxa en el marc de les polítiques de retallades i desmantellament de la sanitat pública generada per l'actual Govern de la Generalitat", afectaran la qualitat dels serveis públics.

Xavier Velasco, delegat sindical d'UGT, també referma l'oposició del sindicat davant la perspectiva de l'ERO que afectaria el 5% del personal que treballa actualment a l'Hospital d'Igualada. Velasco recorda que, "sense l'herència que es va rebre de la Fundació Sanitària, el centre no hauria de fer aquestes retallades", i apunta que, "altrament, amb l'activitat que està fent l'Hospital s'estarien generant beneficis". La retallada prevista per les mesures és de 4,5 milions d'euros.