El Consell Rector del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) ha decidit aquest dijous rebutjar, d'entrada, un ERO a l'Hospital d'Igualada que suposaria un acomiadament d'entre 40 i 60 persones. El consell estudiarà mesures alternatives que no suposin l'acomiadament de personal com ara la supressió de les DPO, un concepte de retribució variable en funció d'uns objectius marcats per la institució. Així ho ha explicat el president executiu del CSA, Javier Niño, el qual ha afirmat que es reuniran amb els sindicats dimecres que ve per presentar-los aquestes mesures. Uns 150 treballadors s'han concentrat per conèixer de primera mà l'evolució de la reunió i rebutjar la signatura d'un possible ERO.

Els membres del Consell Rector del Consorci Sanitari de l'Anoia, entre els quals hi ha l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, s'han reunit aquesta tarda per decidir si aprovaven l'aplicació d'un ERO al centre sanitari. El president executiu de l'entitat ha afirmat que d'entrada han rebutjat aquesta mesura i que estudiaran mesures alternatives per "equilibrar la situació de l'hospital". Alguna d'aquestes mesures, ha dit Niño, podria ser la supressió de les DPO.

Els representants dels sindicats i el president executiu del CSA es reuniran dimecres vinent a les 9 del matí per estudiar les alternatives a l'ERO. En aquest sentit, Niño ha explicat que han demanat a l'equip directiu que elabori un estudi més detallat que serveixi com a "full de ruta" i marqui unes "línies generals per als propers anys".

L'alcalde d'Igualada i vicepresident executiu del CSA, Marc Castells, ha expressat que se senten "satisfets" de com ha transcorregut la reunió amb els sindicats i ha explicat que els propers dies s'estudiaran mesures per mirar que "no s'afectin els llocs de treball", ja que "la voluntat de tots és que treballem per fer el Consorci Sanitari de l'Anoia i l'assistència sanitària una millor".

Per la seva banda, la representant del sindicat d'infermeria SATSE, Sílvia Martínez, ha explicat que han convocat una assemblea per dijous vinent per exposar als treballadors les mesures que el consell rector exposarà dimecres. Martínez ha remarcat que no descarten fer accions de protesta si les mesures que proposen "són dolentes".

Respecte el deute històric que té l'Hospital d'Igualada i que suma 28 MEUR, Javier Niño ha demanat a l'alcalde d'Igualada que intervingui en aquesta situació i que perdoni aquest deute, ja que seria un "alleujament financer". Per la seva banda, Castells ha recordat que en èpoques de bonança econòmica "no s'ha arreglat aquesta situació" i ha demanat "prudència i paciència" al respecte.