Olesa ha de mantenir els impostos com aquest any. El Bloc olesà, grup independent que s'ha distanciat de la resta de formacions, va veure com tots els grups de l'oposició li votaven en contra de les seves propostes d'increment de taxes i impostos en el ple que es va celebrar dijous a la nit. El vot majoritari en contra de la proposta del govern farà que Olesa funcioni durant un any amb la recaptació per impostos congelada, un maldecap per al govern.

El regidor d'Hisenda, Joan Segado, va exposar modificacions respecte a la proposta inicial, ja que havia estat rebutjada per la resta de partits. També hi va incorporar alguna petició ciutadana. Així, des del Bloc es va plantejar reduir l'augment inicial de l'IBI del 4,5% al 3,1%, per assimilar-lo a l'IPC. Segado va exposar aquest canvi de criteri amb la intenció de "buscar consens", però el moviment no va ser suficient. El regidor defensa que amb la proposta final, "al 40% dels ciutadans se'ls redueixen els impostos". I al 54% no els pujaven més del 2%, ja que la intenció de l'equip de govern era aplicar un increment en tres impostos i mantenir la resta congelats. La pujada es va plantejar en l'esmentat IBI, l'IAE al 3,9% i l'ICIO en el 18% en cas d'obra nova. Segado proposava explicar que la d'escombraries s'unificaria en 105 euros i, per tant, l'augment era del 3,09%, el 3,5% més barata per a les urbanitzacions. També proposava derogar la taxa de clavegueram.

Tota l'oposició vota en contra

Els diversos partits amb representació a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat van argumentar el seu vot negatiu a les propostes presentades pel Bloc. Mireia Monfort, d'ERC, interpretava que la voluntat d'incrementar l'IBI el 4,5% (proposta inicial) respon a la voluntat "de compensació per l'e- liminació de la taxa de clavegueram per mirar obtenir els mateixos ingressos".

Des de l'Entesa dels Olesans, Jordi Cornellas va dir que estava "decebut" per les ordenances que havia presentat el Bloc Olesà, ja que "s'esperava una sacsejada en la taxa d'escombraries i la de l'impost de circulació, però entenia que la contribució (IBI) havia de quedar congelada per al 2012". Comellas interpreta que fer una altra cosa és "ofegar el ciutadà en temps de crisi". També havia fet aquest proposta al tripartit.

L'exalcalde Jaume Monné (PSC) va lamentar-se que, després de les crítiques que havia rebut quan era al govern per part del Bloc Olesà, ara aquests fessin el mateix: "apujar els impostos en època de crisi". A més a més, l'exbatlle va afirmar que el govern anterior es diferenciava de l'actual "per no acomiadar personal i no tancar serveis". Des de CiU, partit que juntament amb PSC i l'Entesa formava el govern anterior, Mercè Jou va destacar la "incapacitat del Bloc d'arribar a acords a causa de la prepotència i de la desconsi-deració respecte a la resta de forces polítiques".

D'altra banda, el regidor de PxC, Francisco Javier Fernández, va dir que no es tenia en compte l'afectació a la ciutadania i va plantejar apujar l'IBI el 2% i congelar la taxa d'escombraries. José Francisco Ramírez, del PP, va afirmar, per la seva part, que la proposta del govern era una pujada d'impostos maquillada per l'eliminació de la taxa de clavegueram.