L'empresa Hormipresa, especialitzada en producció de formigó prefabricat dedicat a la construcció, ha presentat un concurs de creditors i resta a l'espera que sigui acceptat pel jutge. L'empresa, amb seu a Santa Coloma de Queralt, dóna feina a uns 250 treballadors, molts dels quals són de la comarca de l'Anoia. A més, l'empresa té un vincle especial amb Igualada ja que va ser patrocinadora del club d'hoquei i de bàsquet de la ciutat.

La decisió es va fer pública aquest dijous, després que Hormipresa comuniqués la seva situació a l'Ajuntament de Manlleu, un fet que el consistori va donar a conèixer als mitjans per deixar clar que la mesura no afecta les obres d'una de les places de la vila, encarregades a l'empresa de Santa Coloma.

Hormipresa és una empresa familiar de Santa Coloma de Queralt que va néixer l'any 1972. El maig del 2009 l'empresa ja va presentar un ERE per extingir els contractes de 64 dels seus treballadors. Segons les darreres dades econòmiques disponibles, el 2009 l'empresa va facturar 41 milions d'euros.