Segueix-nos a les xarxes socials:

Olesa canvia tots els contenidors en una acció de millora de la recollida

El contracte entre Ajuntament i la nova concessionària, FCC, també preveu més personal

Olesa canvia tots els contenidors en una acció de millora de la recollidaaj d'olesa

L'Ajuntament d'Olesa ha renovat tots els contenidors del municipi i n'ha ampliat el nombre de punts de recollida. Aquesta acció, que ha de suposar una millora de qualitat del servei i més comoditat per als usuaris, suposa afrontar la part final de la implantació del nou contracte de neteja viària i recollida d'escombraries d'Olesa. La concessió incloïa la total renovació i ampliació dels contenidors, tant els de rebuig com de recollida selectiva, i l'arribada de nova maquinària. Fonts de l'Ajuntament han indicat que «si no hi ha cap entrebanc, la instal·lació dels nous contenidors estarà enllestida en unes dues setmanes».

El contracte signat entre l'Ajuntament d'Olesa i l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que va entrar en vigor el mes de setembre passat, incorporava diferents millores que s'havien d'aplicar de manera gradual.

Una de les millores ha estat l'increment de personal en el servei, concretament tres operaris més tot l'any, un altre operari en diumenges i festius, i la previsió de tres operaris més com a reforç d'estiu durant tres mesos. Amb el nou contracte, també s'ha destinat un operari a fer de manera específica la recollida d'excrements a la via pública.

Una altra de les novetats que es va posar en marxa de manera immediata va ser el nou servei de recollida de cartró comercial porta a porta. L'objectiu era evitar els problemes de desbordaments que es donaven en alguns contenidors, sobretot del centre urbà. Segons el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa, Pedro Chumbo, el servei, amb molt bona acollida, no només ha permès ampliar la recollida del cartró que generen els comerços, sinó també dels particulars. Davant l'èxit de la iniciativa, l'Ajuntament es planteja fer també la recollida del vidre comercial i de la fracció d'envasos comercials.

L'objectiu de l'Ajuntament d'Olesa és aprofitat l'experiència d'aquests «porta a porta» amb el cartró i el vidre comercial per poder fer proves més endavant d'un servei de recollida porta a porta de residus domèstics.

Una de les diferències i millores destacables del nou contracte és el fet que la recollida selectiva ja no es fa conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, sinó que està inclosa dins el mateix contracte.

Prem per veure més contingut per a tu