Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament d'Igualada no descarta ús comercial per a la fàbrica Vives Vidal

Entitats de comerciants es van queixar dimecres d'un suposat interès d'obrir un supermercat a la ciutat

L'Ajuntament d'Igualada va explicar ahir que l'interès conegut de l'empresa Bon Preu i Esclat per instal·lar-se a la capital de l'Anoia, ara per ara, no s'ha traduït en cap petició de canvis urbanístics per poder acollir-lo. L'Ajuntament li consta l'interès d'aquesta empresa per aquest i altres espais, però a dia d'avui no hi ha cap decisió presa. Segons fonts municipals consultades, «a hores d'ara s'estan estudiant les propostes i possibilitats i se'n valora la idoneïtat per a la ciutat». Quatre associacions de botiguers, d'Igualada, Vilanova i Montbui, van emetre abans-d'ahir un comunicat conjunt en el qual rebutjaven la implantació d'una nova superfície comercial a la ciutat, argumentant que aquest no és el model de comerç que permet mantenir vius els nuclis de població i que una nova superfície perjudicaria el comerç local.

Si els botiguers buscaven amb el seu compromís una suposada negativa del govern actual a rebre aquesta nova superfície comercial de característiques mitjanes o grans, no s'han sortit amb la seva. L'Ajuntament, tot i que no hi hagi cap compromís, manté obertes les portes de qualsevol petició en el sentit de transformar l'antiga fàbrica Vives Vidal en un supermercat o gran hipermercat.

Responent als botiguers, el govern d'Igualada afirma que «la ciutat continua estant per sota dels metres quadrats de superfície comercial que tenen altres capitals de comarca i ciutats de dimensió similar». I afegeix que l'illa de l'antiga seu de l'empresa Vives Vidal «comparteix avui un ús industrial obsolet amb usos comercial i docent». «El sentit comú -expliquen les mateixes fonts- fa pensar que tard o d'hora caldrà adaptar-ne els usos als nous temps, un fet que podria revitalitzar la zona».

El govern municipal d'Igualada recorda que sempre «ha defensat i defensarà el comerç local, amb l'objectiu d'exercir la capitalitat comercial de la Conca d'Òdena i la Catalunya interior».

Un centre comercial a cel obert

Sobre el model de ciutat comercial que té el govern actual, les mateixes fonts han indicat que l'aposta «clara» de l'Ajuntament és «consolidar la ciutat com un centre comercial a cel obert, i en aquesta línia van les nombroses iniciatives engegades els darrers anys: l'Ateneu Cinema, els esdeveniments que atrauen milers de visitants, el suport a les iniciatives de les associacions comercials, les zones blanques d'aparcament gratuït o l'illa de vianants del nucli històric, entre altres.

D'altra banda, el mateix govern recorda als comerciants que «l'Ajuntament i comerciants també treballen conjuntament en el programa europeu URBACT Retailink per al desenvolupament de noves dinàmiques comercials, a partir dels intercanvis amb diferents ciutats europees, que impulsin el petit i mitjà comerç local en el context del segle XXI». Aquest és un projecte compartit amb ciutats d'altres punts d'Europa, que es fa amb el suport de la Unió Europea. «El govern municipal té la porta oberta, com ha fet sempre, per dialogar amb els comerciants i tractar aquesta i qualsevol altra inquietud», han explicat a aquest diari les fonts municipals.

En els darrers anys, l'Ajuntament ha donat permís d'obertura a diferents empreses del sector de l'alimentació que han obert superfícies mitjanes a diferents punts de la ciutat, els darrers a la zona propera a l'estació d'autobusos d'Igualada.

Finalment, si es produís una petició per fer canvis urbanístics a la zona, el consistori igualadí també hauria de valorar les solucions en circulació.

Prem per veure més contingut per a tu