La Confraria de la Vinyala lliura la Vinyala agraïda a la Jove Cambra de Catalunya i a l'Aplec del Caragol de Lleida i nomena confrares d'honor el doctor Pere Gascón, Núria Feliu, Eudald Carbonell i Marc i Àlex Màrquez. L'acte va reunió 200 persones, una assistència que va sorprendre els organitzadors. El primer any en van ser 14, que van ser els creadors de la Confraria de la Vinyala, aquest cargol de la zona de la Catalunya Central que té la seva festa a Òdena.

En aquesta darrera convocatòria, el 18 d'octubre, han estat prop de 200 les persones que, atretes per aquest cargol, s'ha aplegat per celebrar la Vinyalada, un sopar en el qual els cargols comparteixen protagonisme amb l'atorgament de la Vinyala agraïda i altres guardons a persones o entitats que han destacat o destaquen per la seva estimació als cargols i a la seva cuina i/o són rellevants per a les seves activitats.

En aquesta edició, la confraria va atorgar les Vinyales agraïdes a: la Jove Cambra de Catalunya, per l'oportunitat que dona als joves d'aprendre a desenvolupar capacitats directives mitjançant programes destinats a servir la comunitat i a l'Aplec del Caragol de Lleida per ser un referent en el món gastronòmic cargolaire.

La Vinyala també va nomenar nous confrares d'honor. Així va nomenar el doctor Pere Gascón, oncòleg reconegut per la seva lluita contra el càncer de mama, Núria Feliu, cantant i actriu catalana, Eudald Carbonell, arqueòleg, i els germans Màrquez, Marc i Àlex, pilots del muncial de motos i el primer pentacampió de MotoGP.

Gascón i Núria Feliu va agrair el guardó i es van mostrar sorpresos per l'esdeveniment i enamorats dels cargols, dels quals van afirmar que havien estat dels millors que havien menjat.