Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament d'Igualada forma el seu personal en polítiques LGTBI

L'any passat es va fer un curs per a caps de servei i enguany s'ha fet extensiu a la resta de personal de la corporació

L'Ajuntament d'Igualada forma el seu personal en polítiques LGTBIAj Igualada

El treballadors de l'Ajuntament d'Igualada han rebut formació en els darres des sobre les claus pel disseny i la implementació de polítiques públiques LGTBI. La regidoria d'Igualtat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. ja va impartir un curs similar, la'ny passat, als caps de servei i representant de la Comissió d'Igualtat, i enguany s'ha fet extensiu al personal municipal que treballa en l'atenció directa a la ciutadania.

Des del 18 d'octubre de 2014, Catalunya compta amb una llei que garanteix els drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI). L'objectiu d'aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI, evitar situacions de discriminació o violència i que les administracions locals facin millor intervenció, precisament des d'una mirada LGTBI, per tal que la diversitat sexual i la identitat de gènere és pugui viure lliurement al territori.

La mateixa Llei estableix que "les administracions públiques de Catalunya han de garantir a les persones LGTBI que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació, el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva". Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Igualada vol fer arribar a aquells professionals que atenen la ciutadania els coneixements necessaris dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. El curs va comptar amb l'assistència d'unes quaranta persones, repartides en dues sessions.

La voluntat de l'Ajuntament d'Igualada, segons han explicat fonts de la institució, és crear el Servei d'Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI), des d'on es pugui donar resposta a qualsevol demanda o queixa relacionada amb drets de les persones LGTBI, coordinadament amb la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu