Segueix-nos a les xarxes socials:

L'institut Alexandre de Riquer de Calaf acull joves estrangers amb un projecte europeu de treball col·laboratiu

En el marc del programa Erasmus+, durant una setmana, quinze joves de Txèquia, Romania i Grècia ha participat en un projecte pilot de treball col·laboratiu sobre l'herència clàssica.

L'institut Alexandre de Riquer de Calaf acull joves estrangers amb un projecte europeu de treball col·laboratiuAj CALAF

L'Institut Alexandre de Riquer de Calaf ha presentat en el marc del programa Erasmus+ KA229, destinat a centres educatius, un projecte pilot entre joves estudiants de diferents països d'Europa. L'objectiu és promoure l'aprenentatge de l'herència clàssica comuna - grega i romana - a partir de l'experiència i treball col·laboratiu, tot utilitzant eines TIC i millorant les habilitats en llengua anglesa.

Quinze joves de 3r i 4t d'ESO dels instituts col·laboradors del projecte - cinc de Txèquia, cinc de Romania i cinc de Grècia - ha estat aquesta setmana a Cafaf .Les accions que han desenvolupat han inclòs diversos temes: història, planificació de ciutat, llengua, tecnologia i tradicions. Entre altres, han realitzat una visita a l'Ajuntament de Calaf, una al barri gòtic de Barcelona, una a la Tarragona romana i una al museu arqueològic i la Torre Manresana d'Els Prats de Rei. A partir de les informacions recollides, han geolocalitzat a través de Google maps els diferents punts d'interès i han creat una cronologia en línia.

Les activitats del projecte estan dissenyades per complir els objectius acadèmics i per promoure el treball col·laboratiu. Els estudiants treballen individualment, per parelles o en grups quan les activitats es realitzen a la seva pròpia escola però tenen la possibilitat de treballar en grups o parells mixtos amb companys dels altres països a través de sessions de Twinning o altres plataformes de comunicació per internet.

Les institucions que participen en el projecte són: Scoala Gimnaziala Gheorghe Popovici en Apateu de Romania; ZS Hercíkova 19 dins Brno, de la República Txeca; i 4t Gimnàs Volos en Volos de Grècia. "Tots els centres col·laboradors ja havien participat en altres programes i això els permet aprendre també d'aquesta expertesat", han declarat els coordinadors del projecte Salvador Oliva, Jordi Pipó i Eva Torres de l'INS Alexandre de Riquer.

Aquest acollida escolar és una de les quatre mobilitats que preveu el projecte presentat per l'institut. A cada intercanvi viatjaran cinc estudiants diferents i es preveu que el projecte es desenvolupi durant dos anys.

Prem per veure més contingut per a tu