Segueix-nos a les xarxes socials:

Un projecte per al nucli antic de Santa Margarida de Montbui pretén recuperar el valor del rec

Tècnics de la Diputació de Barcelona han elaborat una proposta que veu la plaça com un lloc de trobada

El nucli històric de Santa Margarida de Montbui hauria de recuperar el valor com a punt de trobada dels veïns i com a espai per a la celebració d'actes socials. Però aquesta revitalizació ve de la mà d'una canvi urbanístic per millorar els espais destinats als vianants.

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va demanar a la Diputació de Barcelona que els seus tècnics realitzessin una proposta d'intervenció, i el resultat és un treball que ja s'ha lliurat a l'Ajuntament i que planteja «preservar i enfortir els valors històrics i patrimonials del conjunt i la identitat del nucli amb aspectes com incrementar la presència de l'arbrat i la vegetació a l'espai públic, tant des d'un punt de vista de millora ambiental com de confort tèrmic».

La proposta també inclou la idea de «tornar a fer visible l'aigua com a element de definició de l'espai públic, històricament present en el rec que travessava el nucli».

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui el projecte de reforma de la plaça i del carrer Major situats al nucli antic del municipi anoienc. L'estudi ha de facilitar la presa de decisió a l'equip de govern sobre les actuacions a realitzar en aquest punt a partir de propostes concretes de reurbanització.

L'estudi de la Diputació calcula la intervenció en uns costos d'entre 685.800 i 824.500 euros executables per fases.

Voreres estretes

El canvi en la urbanització ha de resoldre problemàtiques que es presenten actualment al municipi, com el fet que les voreres són estretes i l'espai és ocupat majoritàriament per vehicles. A més també es vol solucionar deficiències dels materials d'urbanització i del mobiliari urbà. Mitjançant el plantejament d'una urbanització nova, aquesta proposta ha de resoldre els problemes d'accessibilitat.

Prem per veure més contingut per a tu