Segueix-nos a les xarxes socials:

Esparreguera tindrà un pressupost igual al del 2020

La caiguda d'ingressos per la pandèmia condiciona els comptesEl nou contracte de les escombraries té una assignació d'1,7 milions

Esparreguera tindrà un pressupost igual al del 2020aj esparreguera

L'Ajuntament d'Esparreguera ha aprovat un pressupost de 23.230.823 euros, que en les xifres globals és molt similar al de l'any passat (només s´incrementa el 0,71% ). Factors com una davallada en la previsió d'ingressos, la consignació d'1,7 milions d'euros per al nou contracte de recollida d'escombraries i les inversions amb càrrec als romanents condicionen el resultat final. Els comptes s'han aprovat aquesta setmana amb els vots favorables dels dos socis de govern, PSC i Esparreguera en Comú, el suport de Junts per Esparreguera, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra de la resta de formacions polítiques.

L'Ajuntament d'Esparreguera haurà de fer una modificació de crèdit per poder destinar els romanents municipals a inversions (7 milions), segons les aprovacions del mes de novembre. I hi haurà una segona inversió amb càrrec als romanents a la primavera, després de tancar l'exercici 2020.

Els comptes del 2021 preveuen una caiguda de la recaptació a través d'impostos directes de 220.000 euros i de 65.000 euros en els impostos indirectes. I pel que fa a les taxes, el govern espera un descens de 328.540 euros a causa de la davallada de la demanda a diferents serveis municipals com l'Escola Municipal de Música i Dansa, l'Escola d'Arts Plàstiques, la piscina i el gimnàs de Can Pasqual i les escoles bressol. Els ingressos tindran variacions per ajuts de l'Estat i de la Generalitat.

Prem per veure més contingut per a tu