El Museu de la Pell d’Igualada organitza la ruta guiada RECorregut

Des de cal Maco, es proposa una visita gratuïta pel barri adober, on encara hi ha una alta activitat industrial

Una visita al barri del Rec de l'any passat

Una visita al barri del Rec de l'any passat / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

El Museu de la Pell d'Igualada ofereix la possibilitat d’endinsar-se en la història del barri del Rec i en anècdotes d'aquests emblemàtics carrers industrials a través d'unes rutes guiades. La proposta que s'ha anunciat aquest dijous ressegueix la part central del barri, fent parada davant d’edificis emblemàtics com la catedral dels blanquers, cal Granotes i l’Electra Igualadina. A més, permetrà accedir a dos espais singulars que normalment no estan oberts al públic, i que han configurat el paisatge del Rec durant segles, a la vegada que han sabut adaptar-se als nostres temps. El punt de sortida és a cal Maco i el dia, el 24 de març, a les 11 h del matí.

La ruta té una durada d’aproximada de dues hores i és una activitat és gratuïta. L'aforament és de 25 persones i cal fer una inscripció prèvia al telèfon del Museu o al correu electrònic m.igualada@diba.cat.

El barri del Rec és un barri viu. Des dels seus orígens, al segle XVIII, ha viscut en una transformació constant. Els canvis l'han afectat fins ara, però a la vegada que ha sabut mantenir la seva essència, amb les fàbriques i tallers dedicats a l’ofici mil·lenari d’adobar pells. A través de píndoles literàries, imatges antigues i vivències de testimonis orals, es descobreix el barri igualadí en totes les seves dimensions. El Museu vol aconseguir que els visitants quedin atrapats per la història, anècdotes i curiositats d’un conjunt patrimonial inigualable a través d’una visita dinàmica i participativa.

L’art d’adobar pells ha deixat empremta al barri, considerat el nucli adober en actiu més important d’Europa. Però al mateix temps que manté l'activitat també hi ha espais buits. El Rec, però, no són només les fàbriques. El Rec són les indústries de la pell, però també les zones d'horta, les fàbriques tèxtil, la varietat d’oficis, l’aigua, les persones. El Rec és passat, present i futur.