19 de març de 2009
19.03.2009
plan bolonia

El desallotjament de la UB acaba en batalla campal a la plaça Universitat

18.03.2009 | 11:16

El desallotjament de la UB ha acabat en batalla campal a la plaça Universitat. Els estudiants han tallat la Gran Via i els Mossos han carregat per fer-los marxar i poder obrir el trànsit. En resposta a la càrrega policial els estudiants han començat a llençar objectes i mobiliari urbà als Mossos que han actuat amb contundència i han començat a detenir manifestants.

Els estudiants han estat desallotjats aquest dimecres a la matinada del rectorat de la UB on hi eren des del 20 de novembre en protesta pel Pla Bolonya. A les set del matí els 53 alumnes que han dormit a la UB eren fora. A dos quarts de vuit han tallat la Gran Via com a protesta i ha acabat en durs enfrontaments entre Mossos i estudiants.

Els estudiants han tallat la Gran Via d'on han estat desallotjats amb contundència pels Mossos. Els enfrontaments entre estudiants i policia ha acabat en batalla campal a la plaça Universitat amb els estudiants llençant pedres, objectes i mobiliari i la policia carregant durament contra els manifestants. El degà de la Facultat de matemàtiques de la UB ha baixat i s'ha apropat als estudiants que s'han queixat per l'actuació policial ja que la universitat havia promès diàleg. Els Mossos ha detingut diversos estudiants d'entre els manifestants.

Els Mossos han informat que han denunciat 16 persones per desobediència i n'han detingut tres més per atemptat. Apart hi ha cinc agents dels Mossos amb contusions, un dels quals està a l'hospital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Patrocinat per nom

Loteria de Nadal 2019