El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha admès que existeix "una relació" entre la detenció d´avui a França del cap de l'aparell polític d'ETA, Aitor Elizaran Aguilar, i la detenció la setmana passada d´Arnaldo Otegi i altres membres de la nova cúpula de la il·legalitzada Batasuna.

En una roda de premsa per a informar de l'operació antiterrorista duta a terme avui a Carnac (Bretanya francesa), Pérez Rubalcaba ha recordat que Elizaran era l'encarregat de transmetre les instruccions d'ETA a l'esquerra abertzale i que la nova direcció de Batasuna desmantellada el dimarts passat complia ordres directes d'ETA.

No obstant això, el titular d'Interior ha preferit no aportar detalls dels possibles contactes que podien haver mantingut, dies recents, la direcció d'ETA i Batasuna i que podrien haver precipitat les últimes detencions.

"Aquesta relació existeix", ha reconegut Rubalcaba, qui ha insistit que encara és "aviat" per a aportar informació addicional sobre aquests contactes fins que s'analitzi la documentació confiscada als etarres detinguts avui a la Bretanya francesa.

A les preguntes dels informadors, el ministre de l'Interior ha negat que existeixi una "prioritat" per a actuar contra l'aparell polític d'ETA i ha deixat clar que les Forces de Seguretat de l'Estat "no discriminen" i "persegueixen a tota l'estructura per igual".

Elizaran ha estat arrestat al costat d´Oihana Sant Vicente, que també treballava per a l'aparell polític d'ETA. Ambdós viatjaven en un vehicle amb matrícula falsa i portaven armes i identificacions falses.