El Col·legi d'Advocats de Madrid es querellarà contra el jutge Baltasar Garzón i els fiscals que van actuar en la intervenció i enregistrament de converses entre els lletrats defensors del "cas Gürtel" i els acusats que estan a la presó si la Fiscalia no inicia cap procediment al respecte .

Així ho ha acordat la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats, al considerar que la gravació de converses entre imputats i els seus advocats és "intolerable per al dret de defensa".

La Junta ha demanat al fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, que depuri les responsabilitats en què hagin pogut incórrer els fiscals que van intervenir en aquesta causa al consentir, diu, les resolucions dictades per Garzón per a la intervenció de les comunicacions dels interns amb els seus lletrats trencant "la confidencialitat de la relació entre advocat i client".

Per això, ha disposat que el Col•legi es personi en els procediments que puguin iniciar a instàncies del Ministeri Fiscal sobre aquesta actuació i, en cas que no hi hagi cap, ha autoritzat "des d'aquest moment" la presentació d'una querella contra Garzón i els fiscals per la possible comissió d'un delicte de prevaricació i un altre de trencament del secret de les comunicacions.

Aquestes actuacions es duran a terme, ha indicat la Junta de Govern en un comunicat, sense perjudici de les accions que considerin oportunes exercitar els vuit advocats que van demanar l'empar a l'Escola.

Aquest òrgan traslladarà als presidents del Consell General del Poder Judicial, de l'Audiència Nacional, del Tribunal Superior de Justícia de Madrid i al fiscal general de l'Estat la seva més enèrgica protesta per la intervenció de les comunicacions, que considera una fallida del dret fonamental de defensa.

A més, ha realitzat una crida a la responsabilitat a totes les autoritats, institucions i professionals que participen en el sistema de la Justícia "per a la defensa dels principis i valors proclamats en la Constitució".