El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit avui que "tot apunta" que el segrest de tres cooperants catalans a Mauritània sigui obra del grup Al-Qaida al Magreb Islàmic (AQMI).

Rubalcaba ha advertit que per ara no es pot dir res amb seguretat total, però ha reconegut el seu por pel fet que "estiguem davant un segrest d'islamistes radicals".

Si es confirma, "no seria el primer segrest" que AQMI realitza "en aquesta zona de cooperants europeus o nord-americans", ha afegit en unes declaracions en arribar a una reunió de ministres de l'Interior de la Unió Europea.

Rubalcaba ha dit que el ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, va parlar diumenge amb el president de Mauritània, qui "ha decidit posar totes les forces de seguretat" del país en la recerca dels "presumptes segrestats".

El ministre ha destacat que ha parlat amb les famílies dels tres cooperants, i ha dit que està a l'espera de més notícies per poder parlar amb total seguretat.

El segrest dels tres cooperants espanyols, de l'ONG Barcelona Acció Solidària, es va produir quan transportaven material d'ajuda en un comboi format per tretze vehicles que es dirigia a Dakar, la capital del Senegal.