El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha negat avui que el Govern hagi arribat a un pacte amb els sindicats sobre el desenvolupament de la vaga general del dia 29, encara que sí espera que a partir de l'endemà les dues parts puguin seure a debatre sobre les reformes pendents.

"No som enemics, ni seria bo que ho fóssim. Però no hi ha hagut cap pacte. Un Govern mai pactaria que hi hagués una vaga general", ha assegurat el ministre, preguntat per la possibilitat d'un pacte amb els sindicats anterior a la convocatòria d'atur en una entrevista a RAC1 recollida per Efe.

En l'entrevista, Corbacho ha defensat la necessitat de pactar els serveis mínims del dia de la vaga per garantir el seu compliment.

Amb independència de com es desenvolupi la jornada de vaga general, el ministre s'ha mostrat confiat en què el Govern podrà seure amb els sindicats a debatre sobre altres reformes pendents com la del sistema de pensions.

"Amb la reforma laboral no s'acaben totes les reformes. I les de futur (com la del sistema de pensions) seria millor negociar-les que no decretar-les d'esquena (als sindicats). Al Govern li agradaria que després del 29-N s'obrís la possibilitat d'un diàleg amb els sindicats", ha dit.

El ministre s'ha mostrat també satisfet del superàvit amb el qual compta encara la Seguretat Social amb vista al 2011, malgrat la caiguda que ha registrat, cosa que demostra, segons el seu parer, que no cal témer pel manteniment de les prestacions socials.