La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat que el Govern "no preveu ni negocia" en aquests moments cap mesura per incrementar la jornada ni rebaixar les vacances a la "majoria" dels funcionaris. Ortega ha circumscrit a una "reflexió" les declaracions del conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, que va plantejar dijous aquesta possibilitat. A més d'intentar transmetre "absoluta tranquil·litat" als funcionaris sobre la integritat del seu sou, la vicepresidenta considera, però, que aquest tipus de mesures, aplicades ja en alguns centres sanitaris públics de forma "pactada" amb els sindicats, seran "sempre benvingudes" per garantir la sostenibilitat dels sistema.

"En el conjunt del funcionaritat i el sector públic no hi ha previstes mesures específiques" en relació amb l'increment de la jornada laboral, la reducció de les vacances o, en definitiva, una rebaixa de sou, segons ha declarat la vicepresidenta en una visita a la localitat de Santa Bàrbara (Montsià). "El Govern no té previst tocar els sous dels funcionaris", ha reblat.

Segons ha precisat, l'executiu ja ha pres altres mesures alternatives per reduir despeses relatives al fons d'atenció social i al complement de productivitat, entre d'altres. Amb tot, la vicepresidenta, que ha situat les paraules de Mas-Colell en el marc d'una "reflexió des del rigor i la serenitat", ha reconegut que s'han acordat amb els comitès d'empresa d'algunes societats públiques, especialment del sector sanitari, increments de la jornada laboral en quinze minuts.

"Són mesures pactades que volen evitar mals majors. Som conscients que tenim un sector públic que s'ha disparat en els últims anys i hem de fer el possible perquè sigui sostenible. Així, mesures que vagin en aquesta línia seran benvingudes", ha assegurat, tot qualificant-les d'"específiques" i sempre negociades amb els sindicats, des de la premissa de "garantir la integritat del sistema" i continuar prestant "serveis públics de qualitat". "El Govern i les administracions hem de fer un exercici d'austeritat i racionalitzar serveis que han crescut tant, que s'han fet insostenibles", ha tancat.