La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha apostat per buscar "altres vies" d'estalvi per a l'administració que no vagin encaminades a rebaixar el sou dels treballadors públics, com ha suggerit aquest mateix dijous el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

En concret, el conseller ha demanat als treballadors públics que contribueixin a afrontar la crisi acceptant "treballar el mateix per un poc menys" o treballar un poc més per menys, en la línia amb el que està passant a la mitjana de treballadors.

En declaracions als mitjans aquest dijous als passadissos del Parlament, Bonet li ha recordat que els treballadors de l'administració pública i els funcionaris van fer un esforç quan el 2010 se'ls va rebaixar el sou en un 5% en una iniciativa que "no ha rebut el suport de CiU".

Ha demanat que expliquin si el missatge de Mas-Colell cal entendre'l com "un globus sonda o és realment la intenció del Govern", perquè ha assegurat que està desconcertada per no saber la verdadera posició de l'Executiu en aquest tema.

En aquest sentit, ha recordat també que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va garantir fa quinze dies al Parlament que es mantindria el sou dels treballadors públics.