Segueix-nos a les xarxes socials:

Alimentació

Estudi per demostrar els efectes positius de prendre caldo

Un treball del Vall d'Hebron Institut i Gallina Blanca vol evidenciar que aquest aliment ajuda a la digestió

Un estudi del Vall d'Hebron Institut de Recerca, en col·laboració amb Gallina Blanca Star, pretén demostrar que el caldo ajusta a la digestió. Els trastorns digestius funcionals afecten un 30% de la població i és la primera vegada que un estudi científic busca comprovar la relació entre la ingesta i les sensacions plaents de l'aparell digestiu. L'estudi, que finalitzarà el 2013, s'inscriu en el marc del projecte d'investigació en alimentació i salut Henufood, aprovat i finançat parcialment pel Ministeri de Ciència i Innovació, en el qual hi participen nou empreses i onze hospitals i centres d'investigació de tot l'estat espanyol.

Tot i que el caldo està considerat popularment com un aliment amb propietats per assentar l'estómac i millorar, en general, el confort digestiu, fins avui no s'han realitzat estudis clínics que permetin demostrar aquesta relació científicament.

Un equip dirigit pel doctor Fernando Azpiroz del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) està desenvolupant un projecte d'investigació que té per objectiu demostrar la capacitat dels aliments per millorar el confort digestiu i les sensacions agradables a l'organisme. L'estudi, que es realitza en col·laboració amb Gallina Blanca Star, s'inscriu en el marc del projecte d'investigació en alimentació i salut Henufood, aprovat i finançat en part pel Ministeri de Ciència i Innovació, en el que participen nou empreses i onze hospitals i centres d'investigació d'arreu de l'estat espanyol.

Es tracta d'un estudi integral sobre la resposta dels aliments amb la hipòtesis que l'aparell digestiu pot ser l'origen de sensacions plaents. Segons explica el doctor Azpiroz, l'estudi pretén demostrar que un aliment, en aquest cas es pren el caldo com a model, pot millorar el benestar tant en condicions normals com en situacions d'inapetència.

L'estudi, que finalitzarà el 2013, comprèn dues fases que es porten a terme amb models experimentals amb l'objectiu d'estudiar, per un costat, la capacitat saciant dels aliments amb baix contingut calòric com el caldo i, per altra banda, la generació de sensacions plaents.

Prem per veure més contingut per a tu