Segueix-nos a les xarxes socials:

Un centenar de conductors es nega a pagar cada dia

La xifra global ascendiria a 1.500 conductors fins ara, segons Abertis

Un centenar de conductors es nega, diàriament, a abonar el peatge de les autopistes gestionades per Abertis a Catalunya des que es va iniciar la campanya #novullpagar, en considerar que són excessius, ha informat avui aquesta companyia.

Molts conductors han mantingut aquest cap de setmana la protesta malgrat l'amenaça que poden ser multats amb un mínim de 100 euros, segons que es desprèn de múltiples testimonis en les xarxes socials, malgrat que la Generalitat ja ha comunicat que aquesta actitud pot ser sancionada amb la multa esmentada.

De la seva banda, fonts d'Abertis han indicat a Efe que, de moment, no s'ha procedit a denunciar a ningú que no hagi abonat el peatge però que comunicaran les dades disponibles al Servei Català de Trànsit de la Generalitat, que és qui ha de prendre la decisió.

La xifra de 1.500 conductors que estimaven aquesta setmana responsables d'Abertis que poden haver eludit el pagament de l'autopista podria haver-se elevat aquest cap de setmana, quan tres diputats d'ERC-ERC-Rcat-Catalunya Sí al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, Alfred Bosch i Teresa Jordà, s'han sumat a la campanya contra els peatges en no abonar ahir el de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

El govern català va informar en un comunicat que pot sancionar amb un mínim de 100 euros els conductors que es neguin a pagar els peatges de les autopistes, en considerar que és una infracció prevista en el Reglament General de Circulació.

Catalunya pateix un dèficit històric, s'indica en la nota, d'inversions per part de l'Estat i "part d'aquest dèficit s'ha hagut de solucionar a través de la construcció d'autopistes de pagament, el que ha comportat un gran greuge comparatiu amb altres territoris de l'Estat".

De fet, s'afegeix, amb 632 quilòmetres, Catalunya és el territori amb més vies de peatge, el que significa que la meitat de les carreteres de gran capacitat són de pagament davant del 18% de tot Espanya.

Impulsada per la plataforma Prou Peatges, fins ahir els promotors d'aquesta idea asseguraven que ni el Servei Català de Trànsit ni els Mossos d'Esquadra consideren com infracció negar-se a pagar un peatge, pel que no podien multar els conductors que secunden la iniciativa.

Es reafirmen en aquestes consideracions i diuen als conductors que tenen dret a no identificar-se davant el personal d'Abertis si aquests requereixen el DNI.

El diputat de Solidaritat Catalana, Uriel Bertran, ha assegurat en roda de premsa a Barcelona que les multes que s'imposin seran il·legals i ha anunciat que el seu partit repartirà 10.000 bandes per als cotxes i 50.000 adhesius durant la primera jornada #novullpagar que es realitzarà el dia 1 de Maig prevista en catorze peatges de Catalunya i altres punts.

Prem per veure més contingut per a tu