Segueix-nos a les xarxes socials:

22 noves reformes

Destaquen la sostenibilitat del sistema de pensions i la revisió de la tributació ambiental i d'impostos especials

22 noves reformesEFE

El Govern ha impulsat aquest divendres 22 grans reformes estructurals, en línia amb la consolidació dels comptes públics, entre les que destaquen la sostenibilitat del sistema de pensions i la revisió de la tributació ambiental i d'impostos especials.

Les noves reformes del Govern inclouen el sanejament dels comptes públics amb mesures de consolidació fiscal, especialment en l'àmbit de la seguretat social. Per a això es comprometen a crear el més aviat possible l'autoritat independent de responsabilitat fiscal perquè pugui dur a terme les seves tasques de cara al proper any.

També s'aprovarà com més aviat la llei de transparència i accés a la informació pública i bon govern, així com el pla de lluita contra la morositat en les administracions públiques.

Es revisarà la tributació d'acord amb criteris de convergència europea en l'àmbit de la fiscalitat mediambiental i els impostos especials, fonamentalment.

També s'abordarà la llei de desindexación de l'economia espanyola, en línia amb l'acord amb agents econòmics i socials.

S'establirà un pacte de rendes, sobre el qual s'analitzarà l'actualització d'acord amb un índex diferent de l'IPC de les rendes públiques, i que afectarà especialment als contractes administratius.

També es donarà un impuls definitiu a la reforma de les administracions públiques amb dos elements clau: l'aprovació de la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, que servirà per estalviar fins a 2015 gairebé 8.000 milions d'euros i l'informe de la reforma de les administracions públiques abans del 30 de juny de 2013.

A partir d'aquí es posaran en marxa immediatament algunes de les seves mesures, fonamentalment en l'àmbit de l'administració electrònica i simplificació de procediments.

S'aprovarà més un pla anual de política d'ocupació i estratègia plurianual d'activació per a l'ocupació, que passa per l'avaluació dels efectes de la reforma laboral.

La llei de suport a l'emprenedor ia la internacionalització inclourà ajudes fiscals, com el règim especial en l'IVA, la reducció per inversió de beneficis, o la deducció per activitats d'R + D.

També hi haurà noves mesures d'impuls al mercat de renda fixa, programes de reducció de càrregues administratives, i la regulació de la segona oportunitat, així com mesures per impulsar la internacionalització dels emprenedors com l'agilització de visats i autoritzacions de residència per a emprenedors estrangers.

A més s'aprovarà per tramiti d'urgència la llei de garantia de la unitat de mercat, després d'identificar més de 50.000 normes que cal re-articular.

La llei de col · legis i serveis professionals buscarà la simplificació i l'obertura d'activitats al nostre país, mentre que s'aprovarà un codi de bon govern corporatiu per a les empreses públiques espanyoles.

Prem per veure més contingut per a tu