L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Núria Parlon, ha anunciat avui que no es presentarà com a candidata a liderar el PSC, ja que és "impossible materialment" compatibilitzar l'alcaldia, la primera secretaria del partit i la seva feina com a diputada.

En declaracions abans de l'inici del Consell Nacional a la seu del PSC, Parlon, que tenia el consens de pràcticament tot el partit per rellevar Pere Navarro, ha explicat davant els mitjans que ha decidit "no fer el pas endavant" i prefereix "concentrar els esforços" a la seva ciutat.

"Sóc alcaldessa i la decisió que he pres és no fer el pas endavant, vull centrar-me a l'alcaldia, és impossible materialment poder tirar endavant l'alcaldia, la primera secretaria i la tasca parlamentària, no és compatible", ha explicat.

Parlon ha reconegut que ha estat una "decisió complicada", però que l'ha pensat "fermament", i ha reivindicat "en tot cas la importància d'aquest Consell Nacional d'avui i que els militants podran ser consultats per escollir aquests candidats i candidates".

La diputada autonòmica, que després d'atendre els mitjans ha abandonat la seu del PSC, ha reconegut que ha volgut explicar les seves intencions "en un moment tan important com avui i davant les expectatives generades".

Parlon era el nom que sonava amb més força per presentar la seva candidatura a la primera secretaria del partit, ja que unia el suport de cúpula, líders territorials, diputats i fins i tot sectors crítics del partit.