L'Aràbia Saudita ha desplegat 30.000 soldats a la seva frontera amb l'Iraq després que soldats iraquians es retiressin de la zona, segons va anunciar la televisió Al-Arabiya, de propietat saudita. El principal exportador de petroli del món comparteix una frontera de 800 quilòmetres amb l'Iraq, on els insurgents de l'Estat Islàmic (ISIS) i altres grups militants sunnites musulmans van llançar una forta ofensiva el mes passat. El rei Abdullah ha ordenat engegar totes les mesures necessàries per protegir el regne contra "amenaces terroristes" potencials.

Per contra, l'exèrcit iraquià va assegurar que les seves forces controlen la frontera amb l'Aràbia Saudita. Un portaveu militar, Qasem Ata, va explicar que les informacions sobre la retirada iraquiana són "falses" i van ser difoses per mitjans "hostils". "La frontera està controlada totalment per la nostra guàrdia", va afirmar Ata, qui va afegir que és possible que algun soldat hagi abandonat la seva posició, però que això no significa una retirada completa.

Mig miler de suïcides han estat reclutats per l'Estat Islàmic (EI) per entrar a Bagdad, segons el diari marroquí Ajbar al-Yawm, que cita un membre d'una organització gihadista. El diari, que ja altres vegades ha tingut accés a suposades fonts directes de gihadistes a l'Iraq o Síria, no revela el nom del seu interlocutor, que afirma que l'autoproclamat califa Abu Bakr al-Bagdadi "ha preparat un comando de 500 suïcides" preparats per irrompre a Bagdad.

El president de la regió autònoma del Kurdistan iraquià, Massud Barzani, va demanar al Parlament que fixi una data per celebrar un referèndum a les zones en disputa amb Bagdad, com a primer pas per a una futura consulta d'independència.