Una educadora de 34 anys va morir a Albi, ciutat del sud de França agermanada amb Girona, després de ser apunyalada per la mare d'un dels seus alumnes, una dona de nacionalitat espanyola, davant dels altres estudiants. L'homicida va ser detinguda 20 minuts després per la policia i els menors van ser evacuats del centre.

El succés va tenir lloc a primera hora del matí de l'últim dia de curs a l'escola pública Edouard Herriot, en la qual estudien 284 menors en preescolar i primària, segons xifres de l'alcaldia.

La presumpta agressora és una dona de 47 anys que estava fitxada des del gener pels serveis policials per abandonar un menor de 15 anys i per dificultar la seva recerca. La víctima, a la qual els serveis de socors van trobar amb una aturada cardiorespiratòria, va morir dues hores després de l'assalt. Durant l'atac l'agressora va cridar "no sóc una lladre" i la policia li va practicar anàlisis psiquiàtriques.

L'agressora és d'origen magribí i té nacionalitat espanyola, i la Fiscalia ha ordenat el seu ingrés en un hospital psiquiàtric. El fiscal Claude Derens va informar que la decisió de l'ingrés hospitalari es va prendre després d'un primer examen psiquiàtric, en el qual la dona, mare d'un dels alumnes de la mestra i de 47 anys, va oferir "declaracions incoherents".

En aquest examen, va precisar, es va detectar l'existència de "problemes mentals severs", que es manifesten en "idees delirants de persecució" i que es considera que han pertorbat el seu discerniment.

Declaracions incoherents

El fiscal va explicar que la presumpta homicida, quan va ser arrestada, no es disposava a fugir, sinó que pel que sembla caminava amb tranquil·litat pel carrer, i va apuntar que des del principi de la seva detenció preventiva va oferir declaracions poc coherents.

Un estudi publicat per l'Institut Nacional d'Estadística de França (Insee) estableix que un de cada deu treballadors de l'educació declaren haver estat objecte d'amenaces i insults, més del doble que la mitjana de la resta de professions.

El president de França, François Hollande, va lamentar l'"abominable drama", mentre que el ministre d'Educació, Benoît Hamon, es va desplaçar fins al lloc dels fets. "Aquest drama confirma la necessitat de lluitar contra la violència dins i al voltant del col·legi, de protegir els centres, els professors i els alumnes", va assegurar el responsable francès d'Educació.