Seixanta-tres dones segrestades per la secta islàmica Boko Haram fa dues setmanes a l'estat de Borno, al nord de Nigèria, van aconseguir escapar dels segrestadors. Les 63 dones van fugir dels terroristes quan aquests van abandonar el lloc on s'amagaven per atacar militars de l'exèrcit nigerià a l'àrea de Damboa.

Boko Haram va segrestar unes 90 persones -entre elles més de 60 dones i nenes- entre el 19 i el 22 de juny passats a Damboa, situada a uns 150 quilòmetres de la capital de Borno, Maiduguri, i encara manté retingudes més de 200 menors des de l'abril passat

Un agent de seguretat de Maiduguri, que va demanar no ser identificat, va confirmar la fuga de les dones al rotatiu nigerià Premium Times. "Les dones i nenes van aconseguir escapar quan els homes armats estaven atacant Damboa. Van deixar uns pocs cuidadors per vigilar-les i elles van aprofitar per fugir quan aquests dormien", va relatar l'agent.

"No tenim els detalls de la fugida, però creiem que Déu els va donar l'oportunitat quan els insurgents van anar a atacar Damboa, on prop de 12 soldats, cinc policies, més de 50 membres de Boko Haram i un nombre no especificat de civils van ser assassinats dissabte", va declarar un portaveu de les patrulles veïnals.