Els problemes de salut mental creixen entre els nens i els adolescents per la crisi, i els trastorns es manifesten cada vegada en edats més primerenques, segons un estudi elaborat per EDAIA.

EDAIA pertany a FEDAIA, federació que agrupa 90 entitats catalanes que treballen amb nens en situació de desemparament o risc d'exclusió social.

El treball, en què també ha participat un equip de la Universitat de Barcelona (UB), encapçalat per la investigadora i doctora en antropologia Violeta Quiroga, s'ha realitzat entre 2013 i 2014 amb una extensa mostra de persones ateses per aquesta entitat, que s'ocupa de més de 100.000 nens i 35.000 famílies.

L'estudi, fet públic ahir per EDAIA, assenyala que "la gravetat de la situació econòmica de moltes famílies propicia problemes com l'ansietat, l'alcoholisme, els maltractaments i la desatenció dels nens". Segons el president de l'entitat, Jaume Clupés, la crisi ha provocat a més "el sorgiment d'un nou perfil de pobresa representat per famílies que han perdut el seu poder adquisitiu, el que genera frustració i situacions de conflicte amb els nens i adolescents".