El Govern ha acordat interposar un requeriment contra el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques davant la "negativa" del govern central de revisar el model de finançament autonòmic aquest any, en considerar que aquesta decisió és contrària a la llei. Aquest requeriment és el pas previ a la interposició d'un recurs contenciós administratiu en el cas que no hi hagi acord entre els dos governs.

El Govern ha decidit presentar aquest requeriment perquè considera que el retard del nou model de finançament "comporta un evident perjudici" a les finances de la Generalitat i afirma que ha pres aquesta decisió per les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, després del Consell de Política Fiscal i Financera del 26 de juny en què, segons l'executiu català, "manifestava la negativa a revisar l'actual model que va entrar en vigor el 2009".

Segons el Govern, la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) i l'Estatut català fixen que cada cinc anys s'ha d'actualitzar el sistema de finançament.