El nou líder del PSC, Miquel Iceta, ha mantingut aquest dilluns al migdia la seva primera reunió amb el president català, Artur Mas (CiU), a qui ha trasllat la seva preocupació per la "falta de diàleg" entre el Govern i l'executiu de Mariano Rajoy, en un moment d'intens debat sobiranista per la consulta. Així ho han avançat a Efe fonts coneixedores de la trobada, un dinar que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat, després de les executives respectives del PSC i CiU.

La reunió, la primera des que Iceta és primer secretari del PSC, ratificat com a tal dissabte passat, ha estat "cordial" i ha tingut com a principal objectiu mantenir obert el canal de comunicació entre nacionalistes i socialistes, sobretot amb vista als pròxims mesos, amb l'eventual convocatòria d'una consulta sobiranista per al 9 de novembre que el PSC no recolza. "Com correspon, la reunió ha servit perquè el president i el líder del PSC tinguin una relació directa", han assenyalat les fonts consultades.

Sense entrar a fons en les qüestions que han tractat, per ser aquesta una primera presa de contactes entre els dos líders amb "esperit cordial", Iceta ha traslladat al president Mas la preocupació dels socialistes catalans per la "falta de diàleg" entre el Govern de Catalunya i l'executiu de Mariano Rajoy, segons les esmentades fonts.

Precisament, abans de la reunió, que s'havia pactat com a "discreta", Iceta s'havia referit en roda de premsa a la reunió pendent entre els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas, que podria celebrar-se la setmana que ve. Iceta hi havia dit que espera que serveixi perquè "arribin a acords i treguin la política catalana i espanyola del carreró sense sortida en el qual es troben".

"M'agradaria que arribessin a acords perquè tenen aquesta responsabilitat política i des del PSC -va afirmar- els emplacem que els negociïn, ja que anem cap a un xoc de trens, i els únics que ho poden evitar són ells".

Miquel Iceta va ser ratificat per unanimitat com a primer secretari del PSC al congrés extraordinari que van celebrar els socialistes catalans dissabte passat, un conclave en el qual també es va avalar la nova executiva amb el 86,32 per cent dels vots dels delegats.