L'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, va lliurar ahir al jutge del cas Nóos, José Castro, diversos correus electrònics amb els quals intenta provar que el rei Felip coneixia les activitats del seu cunyat i que tota la Casa Reial les emparava.

En el recurs d'apel·lació contra la imputació de Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, el seu advocat defensor incorpora correus del marit de la infanta Cristina al llavors príncep d'Astúries, amb els quals intenta demostrar que entre tots dos hi havia una relació de confiança. Entre d'altres, presenta documents referits a la participació d'Urdangarin en l'organització del comiat de solter del príncep, a més d'un missatge suposadament enviat al rei Felip pel seu cunyat en el qual intercedeix perquè mantingui una trobada a Moscou amb Joaquim Boixareu, l'empresari que va constituir la Fundació Esport, Cultura i Integració Social, que el jutge Castro considera part de l'entramat de Nóos.

En les missives, que inclouen comentaris burletes d'Urdangarin sobre els llavors prínceps d'Astúries, es posaria de manifest, segons la tesi de la defensa, que "la relació entre cunyats era fluïda", que el marit de la infanta informava de les seves activitats els membres de la família reial, que es relacionava amb els amics íntims de Felip i que fins i tot demanava ajuda al rei Joan Carles per a alguns projectes.

Amb tot això, Torres espera reforçar el seu argument que no tenia cap consciència que les activitats de l'Institut Nóos poguessin tenir cap aspecte irregular perquè eren objecte d'un "exquisit i escrupolós seguiment" per part de la Casa del Rei.

L'advocat de Torres, Manuel González Peeters, adverteix en el seu recurs que quan se celebri el judici per aquest cas proposarà la compareixença com a testimonis de "tots i cadascun dels citats en tots i cadascun dels correus electrònics facilitats amb les limitacions que la legislació vigent imposa", relació que inclou els actuals i els anteriors reis, entre d'altres. La defensa de l'exsoci d'Urdangarin reitera en essència l'argumentació que va plantejar en el recurs de reforma rebutjat pel jutge Castro, també en la comparació entre Ana María Tejeiro, imputada per més delictes, i la infanta Cristina.

Segons el seu criteri, la participació de la dona de Torres en la presumpta trama corrupta és marginal davant del paper de la filla del llavors rei, que va ser vocal de l'Institut Nóos, apunta.