El President de la Generalitat i líder de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, reuneix avui l'executiva del seu partit amb la intenció d'oficialitzar la nova direcció després de la marxa definitiva d'Oriol Pujol de la secretaria general.

El president anunciarà els canvis en una conferència de premsa al costat dels dirigents Lluís Corominas i Josep Rull que tindrà lloc després de la reunió del Secretariat Permanent -nucli dur-, primer, i del Comitè Executiu Nacional (CEN), posteriorment.

La intenció no és només la de suplir Oriol Pujol com a secretari general sinó fer diversos canvis de fitxes dins la direcció amb la finalitat de reforçar el partit amb vista a una tardor intensa, per la data de la Diada de l'Onze de Setembre i la del 9 de novembre.

En l'àmbit de les especulacions, sona amb força el nom de Jordi Turull, que ja va suplir Oriol Pujol al capdavant del grup de CiU al Parlament i va guanyar pes dins la formació després de la seva intervenció en el ple del Congrés dels Diputats l'abril passat per defensar la consulta sobiranista.

Un altre dels ferms aspirants és l'actual secretari d'Organització, Josep Rull, a qui se li van delegar part de les atribucions de la Secretaria General quan Oriol Pujol va ser imputat el març del 2013. Rull té la simpatia de la militància després de la seva etapa al capdavant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), i el darrer any i mig ha llançat els missatges més polítics en el debat sobiranista.

Un altre dels candidats és Lluís Corominas, actual vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC i que ha fet tàndem amb Rull per reemplaçar Oriol Pujol quan aquest va renunciar temporalment a l'exercici dels sues càrrecs en ser imputat.