E

l fins ahir líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, es va acomiadar del càrrec mostrant el seu suport "incondicional" a Pedro Sánchez, instant al fet que el partit practiqui principis com els de la lleialtat i l'exemplaritat, i apostant per la via federal com l'única possible davant el debat territorial.

En la seva intervenció al congrés extraordinari que va triar a Sánchez com a nou líder del partit, Rubalcaba, molt emocionat davant l'ovació dels seus companys, va garantir que mai abandonarà el seu compromís polític i serà socialista fins al final dels seus dies.

Rubalcaba va subratllar que ha servit al PSOE i a Espanya amb totes les seves forces i va lamentar que molts ciutadans hagin deixat de creure en la política just quan creu que la necessiten més que mai per solucionar els seus problemes.

"Abandono la primera línia política, però mai no abandonaré el meu compromís polític. Sóc socialista i ho seré fins al final dels meus dies", va afirmar. El dirigent socialista va fer un breu repàs de la gestió de l'executiva sortint i va destacar el treball que es va dur a terme per a la conferència política que va acordar proposades "radicalment reformistes" en política econòmica i social.

També quant al debat territorial, al·lusió que li va portar a assegurar que la reforma federal que planteja el PSOE es va obrint pas entre les iniciatives de "ruptura i immobilisme" que uns altres defensen perquè la dels socialistes és audaç i es fonamenta en el pacte.

Aquesta reforma creu que servirà no només per al problema de Catalunya, sinó per a totes les comunitats.

"Es parla de tercera via. No sé si la nostra és la primera, la segona o la tercera, però penso que és l'única via possible per resoldre el problema territorial del nostre país i per seguir convivint junts", va dir.

Apartat especial va dedicar per fer als seus la petició que posin en pràctica els principis del partit. En aquest sentit, va precisar que no n'hi ha prou amb tenir-los, sinó que cal practicar-los, i, entre els principis que va instar a evidenciar va citar la lleialtat, la coherència, així com l'honestedat, l'austeritat i la companyonia.

"Oblidar només un d'aquests principis ens porta males conseqüències. Els espanyols no perdonen que ho fem i fan bé, perquè a l'esquerra se li ha de mesurar per la qualitat del seu projecte polític i la solidesa del seu lideratge, però, sobretot, pels seus principis i valors i per ser exemplars tot el dia", va precisar. Va instar així mateix a "treballar, treballar i treballar" per l'esquerra que representa el PSOE.

"És l'esquerra que vol governar, que no es conforma amb protestar al carrer quan governa la dreta i que sap que no ens van a votar pel que vam fer, sinó pel que siguem capaços de proposar", va afirmar Rubalcaba.