Una turista francesa de Tolosa, N. Bernard, de 73 anys, va morir ahir a Cadaqués en caure-li una roca des d'un deu metres d'alçada mentre prenia el sol a la platja del Cau de Sa Guineu, a la badia de Portlligat, a Cadaqués. La dona va morir a l'acte i el cos va ser evacuat per mar fins al moll.

Pels volts de 2/4 de 2 del migdia uns banyistes, uns menors, van donar l'avís a la Policia Local de Cadaqués sobre un suposat accident a una persona que es trobava a la platja. La dona estava acompanyada per un conegut en el moment dels fets. Per causes que es desconeixen el roc de més de cinc quilos de pes va caure i impactar al cap de la ciutadana francesa i li va causar la mort a l'acte. L'home que estava amb ella va resultar amb rascades al braç. La cala és en un petit cap després de les platges de més fàcil accés de la coneguda badia de Portlligat on hi ha la casa de Salvador Dalí i que ahir en el moment del succés estaven plenes. Per aquest motiu, els efectius d'emergències i seguretat van restringir l'accés a la zona.

L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, va explicar que la víctima "estava prenent el sol, en un racó molt íntim i hi ha hagut un despreniment d'una pedra grossa". I és que, segons la posició en què es va trobar el cos i els testimonis, la dona en el moment del fatídic accident estava recolzada a la paret de la muntanya i de cop li va caure la roca, que va quedar esmicolada per l'impacte.

Els banyistes que van donar l'avís van explicar que van sentir el soroll de rocs. Els serveis d'emergència es van adreçar al lloc dels fets ràpidament en rebre l'avís quan passaven pocs minuts de dos quarts de dues de la tarda. En arribar-hi, no van poder fer res per salvar-li la vida.