El PSOE ha anunciat l'inici d'"una ofensiva" contra la reforma electoral promoguda pel PP per garantir l'elecció directa d'alcaldes, a la qual demanaran que se sumin altres grups polítics per tal de conformar un "front d'oposició" contra el que consideren "una cacicada disfressada".

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha explicat les mesures que prendrà el seu partit per intentar frenar aquesta reforma electoral.

"El que farem és liderar un rebuig total, perquè la majoria absoluta no es pot imposar a les formes democràtiques", ha advertit Luena, que també ha anunciat la presentació de mocions als ajuntaments. El secretari d'Organització del PSOE ha expressat el seu "rebuig total a l'última trampa del Partit Popular" i ha demanat al president del govern, Mariano Rajoy, que "surti de la seva letargia" i aclareixi si la proposta de reforma de la llei electoral "surt del govern o del PP i del senyor Arenas".

El PSOE, ha continuat, té "moltes sospites que aquesta reforma és una idea del PP" i del seu vicesecretari general de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas.

"No és una reforma, és una cacicada disfressada, perquè volen amagar l'ambició de poder, que és l'únic que els mou, és una cacicada disfressada de reforma", ha afegit Luena.

Segons la seva opinió, aquesta revisió de la llei electoral és "una trampa" que el PP "fa pel seu compte i risc, sol" i que "fa a nou mesos de les eleccions, trencant totes les formes i tots els consensos".

Per això, el dirigent socialista ha insistit a demanar a Rajoy que aclareixi "si és una reforma del govern o si l'estan promovent els alcaldes porucs del PP, amb el senyor Arenas al capdavant".

Luena ha considerat que aquesta reforma se suma a "la reforma local fallida" que, segons ha afirmat, "a més de treure autonomia, a més de treure drets als ciutadans, de retallar serveis als ciutadans, està funcionant molt malament".

Arenas respon

En canvi, Javier Arenas, ha criticat el "monument a la contradicció" que suposa el rebuig del PSOE a dialogar sobre la reforma electoral i ho ha atribuït al fet que no vol deixar "el xollo" de governar encara que perdi les eleccions.

Per al PP, segons Arenas, l'important és que la majoria de la societat comparteix "que els alcaldes es triïn a les urnes" i que al carrer "tothom" considera que el plantejament del Partit Popular està "carregat de sentit comú".