09 de abril de 2015
09.04.2015

Una empresa metal·lúrgica va originar el brot mortal de legionel·la de Sabadell

L'empresa s'enfronta a una sanció que podria arribar als 600.000 euros per faltes molt greus

09.04.2015 | 00:00

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) ha sancionat l'empresa metal·lúrgica Suñer SA com la principal causant del brot de legionel·la a Sabadell el setembre passat -en què van morir sis persones-, segons el secretari de l'ASPC, Antoni Mateu, que no va descartar que hi hagi altres empreses implicades. Les sancions a Suñer podrien arribar als 600.000 euros en cas de faltes molt greus, ja que, segons Mateu, tenen l'origen en l'incompliment de "la normativa i els criteris de funcionament per tenir les instal·lacions netes".
Després d'analitzar més de 620 mostres recollides durant del brot de legionel·la que va afectar 38 persones a Sabadell el setembre passat, i que va provocar la mort de sis ciutadans, la mostra clínica "ST42" d'un pacient ha coincidit exactament amb una mostra del mateix tipus trobada a les instal·lacions de Suñer SA en la corresponent investigació ambiental de l'empresa.
La troballa de la ST42 té més rellevància perquè aquest tipus de mostra "no és habitual que circuli en l'ambient", de manera que hi ha molt poques mostres i la seva coincidència ha permès, segons Mateu, afirmar que "la investigació epidemiològica defineix que la causa del brot de legionel·la a Sabadell és Suñer SA".
Mateu no va descartar "que pugui haver-hi més empreses implicades" i va anunciar que l'ASPC ha obert tres expedients sancionadors a les empreses de Sabadell Suñer SA i Tractaments Tèrmics Carreras (TTC), i a la química Traquisa, de Barberà, "per no complir la normativa higiènica i de manteniment correcte". Mateu no va voler acusar cap de les esmentades empreses, ja que una sanció penal aniria a càrrec dels jutjats, però sí que va anunciar que les sancions administratives poden arribar als 600.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema