Dos suposats traficants de persones que es trobaven entre els supervivents del naufragi de diumenge al canal de Sicília van ser arrestats i seran interrogats properament per la Fiscalia de Catània. Els arrestats són Mohammed Ali Malek, de 27 anys i nacionalitat tunisiana, que presumptament portava el timó de l'embarcació, i el seu assistent sirià de 25 anys, Mahmud Bikhit. Tots dos han estat acusats d'homicidi culpós múltiple, naufragi i instigació a la immigració clandestina.

El ministre d'Interior italià, Angelino Alfano, va assegurar que Malek era el comandant de l'embarcació naufragada, en què viatjaven almenys 700 persones. La Fiscalia de Catània va confirmar que demà escoltarà els testimonis de cinc dels 28 supervivents per intentar aclarir-ho. Dels testimonis dels rescatats escoltats fins ara es dedueix que l'embarcació en què viatjaven amb destinació a Itàlia va sortir el 16 d'abril d'un port proper a Trípoli.

Els immigrants havien estat durant diversos dies, alguns fins i tot durant un mes, en una granja situada a prop del lloc de sortida a l'espera de poder embarcar cap a Itàlia. El dia de la sortida, va descriure la Fiscalia, van ser traslladats en grups de trenta persones en furgonetes fins al port, des d'on va salpar el pesquer, en què alguns supervivents expliquen que anaven entre 700 i 950 persones.

La Guàrdia Costanera italiana manté el balanç de la tragèdia invariable: 28 supervivents, que ja estan a Catània, i 24 víctimes mortals, els cadàvers de les quals han estat traslladats a Malta.