Segueix-nos a les xarxes socials:

Putin troba suport en una quinzena de líders en el pols amb Occident

El president rus, Vladímir Putin, aïllat per Occident, es va cobrir ahir amb una quinzena de mandataris a Ufà, on el grup BRICS va concloure una cimera amb una declaració a favor d'un món multipolar, i va posar en marxa el seu nou sistema financer, sense al·ludir al paper de Moscou en la crisi ucraïnesa.

Els caps d'Estat o de govern del Brasil, Rússia, l'Índia, la Xina i Sud-àfrica, les economies emergents BRICS, van tancar la seva trobada anual amb el reconeixement que el bloc afronta desafiaments globals, però decidits a seguir sent un motor de creixement, un "far d'esperança", com el va definir el primer ministre indi, Narendra Modi.

A la clausura d'aquesta cimera a la capital de la república russa de Baixkíria, s'hi va sumar una altra desena de mandataris de països exsoviètics i asiàtics que avui participaran en la trobada de l'Organització de la Cooperació de Xangai, un bloc regional de seguretat i cooperació politicoeconòmica.

"Saludem la culminació del procés de creació del Nou Banc de Desenvolupament (NBD) i del Fons de Reserves amb un volum de recursos total de 200.000 milions de dòlars", va afirmar Putin. "El NBD -considerat ja com un "mini FMI"-, amb un capital de 100.000 milions de dòlars, portarà a terme projectes de desenvolupament d'envergadura en els països de la nostra organització. Esperem que els primers ja es posin en marxa el pròxim any", va dir el líder del Kremlin.

Prem per veure més contingut per a tu